w Zeven spectaculaire liften | Liftconsult

Zeven spectaculaire liften

Normaal gesproken neem je een lift omdat je omhoog of omlaag moet, Maar in deze zeven liften stap je puur voor de lol.
 
1) De natste lift – Berlijn
De 25 meter hoge lift AquaDom in Berlijn wordt omringd door een aquarium zodat je vanuitde cabine zicht hebt op 1 miljoen liter water, circa 1500 vissen en soms ook nog een enkele duiker. Gesitueerd in het Radisson Sas Blu Hotel in Berlijn-Mitte, waar sommige kamers ook uitzicht bieden op dit mega-aquarium.
 
 
2) De drukste lift – Eiffeltoren
De lift der liften. Een glazen cabine voert van de 2de verdieping van de Eiffeltoren naar de top, 276 meter hoog. Neem de lift vlak na zonsondergang, wanneer de Lichtstad Parijs haar naam eer aandoet.
 
 
3) De meest nutteloze lift – Oostenrijk
Een lift die nergens naar toe leidt, verzonnen door kunstenaar Richard Kriese in 2003, toen Graz Europese Culturele Hoofdstad was. Inmiddels staat zijn creatie in het ‘ecopark’ van het nabijgelegen Hartberg in Oostenrijk.
 
4) De mooiste lift – Lissabon
Een klassieker is de San Justa-lift in Lissabon. Een neo-gotisch gietijzeren juweel dat al sinds 1902 een hoogteverschil van 45 meter overbrugt en zo de buurt Baixa met het Carmoplein verbindt.
 
5) De snelste lift – Berlijn
De snelste lift van Europa flitst met 8,65 meter per seconde (31 km/u!) naar het terras op het dak van de Kollhoff-Wolkenkratzer aan de Potsdamer Platz. Beloning? Een der schönste uitzichten over Berlijn.
 
6) De engste lift – Madeira
Griezelige buitenlift op het eiland Madeira, bevestigd aan een vrijwel loodrechte, honderden meters hoge zeeklif. Landt op zeeniveau, alwaar je een kiezelstrand, hotel, terras en wijngaard vindt.
 
7) De hoogste lift – Zwitserland
Ook de Hammetschwandlift vereist stalen zenuwen. Hoogste Europese buitenlift, met topstation op 1132 meter. Steekt uit vanaf een rotswand en verschaft verbluffend uitzicht over het Meer van Luzern in Zwitserland.
 
Liftconsult, uw partner in onafhankelijk liftadvies en roltrapadvies
Date: zondag, 1 februari, 2015