w Amsterdam ArenA wordt verbouwd voor 50 miljoen | Liftconsult

Amsterdam ArenA wordt verbouwd voor 50 miljoen euro

De Amsterdam Arena zal voor 50 miljoen euro grondig worden verbouwd. De verbouwing moet klaar zijn in 2020, als er vier EK-wedstrijden gespeeld zullen worden. Begin volgend jaar moet de verbouwing beginnen.
 
De Arena ziet er straks van buiten heel anders uit: van een wat holle vorm naar een wat meer bol uiterlijk. De verbouwing moet er ook voor zorgen dat supporters veel makkelijker het stadion in- en uitkomen. Die aanpassing alleen al kost 28 miljoen euro. Voor de supporters die in de rust hun stoel verlaten, wordt meer ruimte gecreëerd door de omlopen aan de eerste en tweede ring te verbreden. Ook komen er extra liften, toiletten, roltrappen en horeca-voorzieningen. 
 
Door de verbreding van de verblijfsruimte krijgt het stadion ook een ander uiterlijk en een nieuwe gevel van duurzame materialen. Er komen niet meer stoelen in het stadion. Directeur Markerink zegt dat als eerste de ruimte aan de oostzijde van de Arena wordt verbreed. "Daar zit een groot deel van de 28.000 supporters in de rust samengepakt op zo'n 2.800 vierkante meter. Dat zijn tien mensen per vierkante meter en dat is niet meer van deze tijd." 
 
De Arena bestaat nu 20 jaar, als de verbouwing in 2020 is afgerond 25. "Dat is een mooie stip aan de horizon. De Arena kan vanaf 2020 dan weer 25 jaar mee."
 

Bron: nos.nl

 

Foto: SOETERS VAN ELDONK ARCHITECTEN
© Amsterdam ArenA

Date: donderdag, 1 oktober, 2015